Küçük/büyük işletmelerin ISO 9001 sertifikası almasına yardımcı olmak konusunda uzmanlaşmıştır, sertifikalı kalmak için gerekli tüm araçları ve eğitimi sağlıyoruz,
ISO 9001 sertifikasyon sürecinin her adımında size yol gösterecek özel danışmanınız. Kalite el kitabınızı, süreç belgelerinizi geliştirir, yönetimin gözden geçirmesini ve iç denetim eğitimini geliştiririz, ISO 9001: 2015 sertifikası almak için gereken her şeyi sunarız.
ISO 9001, orijinal kalite yönetim standardı dünyanın en çok tanınan kalite yönetim sistemi sertifikasıdır.
ISO 9001 BELGESİ NASIL ALINIR
ISO 9001 belgesinin alınması ihtiyacı yönetimin stratejik kararı olmalıdır. Öncelikle kuruluş belgeyi almaya karar vermeli ve standardın gerekliliklerini yerine getireceğini taahhüt etmelidir. Standardın gerekliliklerinin yerine getirilmesi yönetimin sorumluluğudur.
BELGENİN MEVCUDİYETİ SÜREKLİLİĞİNİN GARANTİSİ OLAMAZ.
Belge yılda bir belgelendirme kuruluşları tarafından yenilenmek zorundadır.
Yönetim standardın gerektirdiği tüm prosesleri ve gerekli dokümantasyonu oluşturmalıdır.
Sorumlu yönetici atanarak sistem etkinliği iç tetkik yoluyla denetlenmelidir.
Uygun olmayan ürünler birim sorumlularına iletilmelidir.
Yönetimin gözden geçirmesi toplantıları düzenlenerek standardın istediği girdiler tartışılarak sistemin sürekli iyileştirilmesine dair kararlar alınmalıdır.
ISO 9001 standardı zorunlu 6 adet prosedürün eksiksiz olarak uygulanmasını kuruluşlardan ister.
ISO 9001 ZORUNLU PROSEDÜRLER NELERDİR.
√ Kayıtların kontrolü
√ İç denetim, iç tetkik
√ Uygun olmayan ürünün kontrolü
√ Önleyici faaliyet
√ Düzeltici faaliyet
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?
İşletmenin amaç ve hedeflerini destekleyici nitelikteki ISO 9001, kalite politikalarının ve hedeflerin belirlenip uygulanabilmesi için gerekli olan süreç, prosedür ve sorumlulukların altını çizer.
Sekiz kalite yönetim prensibine dayanan ISO 9001:2015 standardı, müşterilerinin ve paydaşlarının beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmesi için işletmenin ne şekilde çalışması gerektiğini tanımlar.
Müşteri odaklılık,
Liderlik,
Çalışanların katkısı,
Süreçlere yaklaşım,
Kurumsal yapı,
Sürekli gelişim,
Duruma dayalı karar verme,
Riske odaklı düşünme,
ISO 9001 BELGESİNİN FAYDALARI
Kalite, bir ürün veya hizmetin, beklentilere cevap verebilme yeteneği olarak tanımlanabilir. Kalite, bir mal veya hizmet üretiminde, istenilen koşullara, ilk defasında, tam zamanında ve her zaman uyabilmektir. Geleneksel kontrol yöntemleri ile kaliteyi elde etmek mümkün değildir. Kontrol yöntemleri, hataların önüne geçmeyi engelleyemez.
Sadece uygun olmayan ürün veya hizmetleri tespit etmeye yarar. Oysa amaç, ilk defada ve her zaman doğru işi yapmak olmalıdır. Bu sayede maliyet artışlarının önüne geçilebilir ve verimlilik artar. Kalite Belgesinin Faydaları Nelerdir?
ISO 9001 KALİTE YÖNETİMİ BELGESİ ALMAK ŞART MIDIR?
ISO 9001 Belgesi, tüm kurumların öncelikleri arasında müşterilere kaliteli hizmet sunmak geliyor. Bunun sistematik bir şekilde sağlanması ISO 9001 Kalite Yönetimi ile mümkün oluyor.
Birçok kurum, ilgili belgeyi alarak, müşterilerine Global düzeyde bir hizmet kalitesini sundukları güvencesini veriyor.
Müşterilerine kaliteli hizmet sunmak isteyen, marka sadakatini ve imajını arttırmayı hedefleyen işletmeler için ISO 9001 Belgesi’ni almak şarttır denilebilir.
ISO 9001 SERTİFİKASI İÇİN 4 BASİT ADIM
Adım 1: Plan - ISO 9001 gerekliliklerinin temellerini öğrenmenize yardımcı olduğumuz için danışmanınız gerekli belgeleri, kalite kılavuzunu, belgelenmiş süreçleri hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
Adım 2: Uygulama - danışmanınız, ISO 9001 sürecini uygularken şirketinize yardımcı olacak, hedefler belirlemek, ekibinizle birlikte çalışmak, yönetim gözden geçirmeleri yapmak, sonuçları gözden geçirmek ve iyileştirme için gereken eylemi yürütmek için yardımcı olacaktır.
Adım 3: Gözden Geçirme - denetime hazır olmanızı sağlamak için bir iç denetim yapılacaktır. Birlikte, gerekli olan süreç düzeltmelerini gözden geçirecek ve standarda uygun olmanız için gereken tüm belgelere sahip olduğunuzdan emin olacaksınız.
Adım 4: Onaylayın - Son olarak, nihai dış denetiminizi gerçekleştirmeniz için bir Belgelendirme kuruluşunu veya Sertifika Kuruluşunu güvence altına almanıza yardımcı olacaktır. Tamamlandığında, (varsa) bulguları düzeltmenize yardımcı olacağız, o zaman ISO 9001 sertifikanızı alacaksınız.
Daha Fazla Bilgi İçin ISO 9001, uzman danışmanlarımıza sorunuz
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGELENDİRME SÜRECİ
BAŞVURU EVRAKLARININ ALINMASI
Başvuru Evraklarını This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine mail atmanız durumunda çalışmalara başlanır.
Başvuru evrakları incelendikten sonra Müşteri Temsilcimiz Firmanız ile iletişime geçer ve sizi çalışma süreci hakkında bilgilendirir.
Başvuru Evrakları; Kuruluş gazetesi, Oda kayıt belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, SGK Bildirgesi, Eski ISO belgeleri (Fotokopileri Yeterlidir)
FAALİYET KAPSAMININ BELİRLENMESİ
Belgeler üzerinde yazılmak üzere Kuruluşunuzun yapmış olduğu işlerin EA/NACE kodları belirlenir.
ISO 9001 SİSTEM KURULUMU (DOKÜMAN)
Belgelendirme Süreci ile ilgili yönetim sistemlerinin gerekli kıldığı dokumanlar tarafımızdan hazırlanır.
ISO 9001 BELGELENDİRME SÜRECİ
Belgelendirme tetkik neticesinde firmanız belgelendirilir.
YYS Eğitim Danışmanlık olarak sadece ISO 9001'i uygulamıyoruz. Ayrıca ISO 14001 , ISO 13485 , ISO 27001 , ISO 45001 , ISO 50001 , TS EN ISO 15504 ve daha fazlası dâhil olmak üzere diğer ilgili standartlarda sertifika isteyen firmalara eğitim, danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.
İklim Değişikliği Ek Maddeler / Kuruluşun ve Bağlamının Anlaşılması
ISO 9001, müşteri memnuniyetini artırmayı ve kalite yönetimini sağlamayı hedefler. Ancak dolaylı olarak iklim değişikliğiyle mücadelede kullanılabilecek bir çerçeve sunar:
İlgili Maddeler:
1. Madde 4.1 - Organizasyonun Bağlamı: İklim değişikliği, kuruluşun iç ve dış bağlamı kapsamında bir risk veya fırsat olarak değerlendirilebilir.
Örneğin, çevresel beklentiler veya sürdürülebilirlik hedefleri bu bağlama dahil edilebilir.
2. Madde 6.1 - Risk ve Fırsatların Belirlenmesi: İklim değişikliği riskleri (örneğin, doğal afetler, tedarik zinciri kesintileri) kuruluşun süreçlerini etkileyebilecek faktörlerdir.
Bu riskleri azaltacak önlemler planlanabilir.
3. Madde 8.5 - Üretim ve Hizmet Sağlama: Çevresel açıdan sürdürülebilir yöntemler kullanarak ürün ve hizmet sağlanması teşvik edilebilir.
Enerji tasarrufu sağlayan teknolojilerin entegrasyonu gibi süreç iyileştirmeleri planlanabilir.
4. Madde 9.1 - Performans Değerlendirme: İklim değişikliğiyle mücadelede ilerlemeyi ölçmek için sürdürülebilirlik performans göstergeleri eklenebilir.
ISO 9001 Belgelendirme Hizmeti
Hemen Profesyonel Sertifika Hizmeti Alın