• 0212 541 25 53
  • 0533 050 77 58
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Pzt Cuma 09:00 20:00

BİLGİ GÜVENLİĞİ DENETİMİNE HAZIRLIK


Bir Bilgi Güvenliği denetiminin etkili olabilmesi için planlanmış ve yeterli hazırlığa sahip olması gerekir. Denetimin ortak bir amacı, Bilgi Güvenliği Görevlisinin (veya bilgi güvenliğinden sorumlu kişinin) kuruluşun Bilgi Güvenliği Politikalarına ve ilgili prosedürlere uyum düzeyini ölçmesini sağlamaktır.

En üst düzeyde, Bilgi Güvenliği Görevlisi başlangıçta tüm önemli risk alanlarının düzenli olarak denetlenmesini ve gözden geçirilmesini sağlayan bir denetim programı hazırlamalıdır. Tehdit ne kadar büyükse ve bir Bilgi Güvenliği olayının riski veya olasılığı ne kadar yüksekse, denetim o kadar sık ​​yapılmalıdır.

Denetlenecek risk alanı seçildikten sonra, Bilgi Güvenliği Görevlisi, denetimi gerçekleştirmek için toplanması gereken BİLGİLERİN bir listesini hazırlamalıdır.

Örnek olarak, seçilen denetim Taşınabilir Bilgi İşlem Tesisleri ile ilgiliyse, gözden geçirilmesi gereken belgeler şunlardır: Sigorta belgeleri, Ağ Profili, Sorun formu, Genel kullanım şartları, Donanım kaydı, Yazılım kaydı, Kullanıcı Profili, Ekipmanın çıkarılması yetki.

Bilgi Güvenliği Görevlisi ayrıca hangi PERSONEL'in denetlenmesi gerektiğine karar verecek ve bir görüşme programı ayarlayacaktır. Aynı örnekte, aşağıdaki personel denetlenecektir: Taşınabilir bilgisayar kullanan kullanıcı popülasyonunun bir örneği, Taşınabilir bilgisayar verenler, Yardımcı personel.

Pek çok görevde olduğu gibi, ön planlama bazen gerekli bir kötülük olarak görülür ve kestirme yolun cazibesi vardır. Bununla birlikte, çoğu durumda, planlamanın kalitesinin, denetimin kalitesinin belirlenmesinde uzun bir yol kat edeceği konusunda çok az şüphe vardır.


Sosyal Medya

İstanbul
Adres: Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. No:35 Bahçelievler/İstanbul
Telefon: 0 212 541 25 53
E posta: admin@yysdanismanlik.com

Ankara
Adres: Atapark Mahallesi 1308 Sokak No: 8/7 Keçiören Ankara
Telefon: 0 312 472 30 50
E posta: contact@yysdanismanlik.com

İzmir
Adres: Gazi Mah. Kublay Cad. No: 19 Gaziemir / İzmir
Telefon: 0232 251 77 88
E posta: izmir@yysdanismanlik.com

© 2024 YYS Belgelendirme Eğitim Danışmanlık ve Test&Analiz Hizmetleri Tüm Hakları Saklıdır.